top of page
Untitled

Castillo Fortaleza de Santa Pola

Op Plaza de la Glorieta, in het centrum van Santa Pola, zal je het 16de-eeuwse kasteel aantreffen dat tot het cultureel erfgoed van de provincie Alicante behoort. Het is een uitstekend voorbeeld van militaire architectuur in de renaissance. Het doel van het kasteel was om de lokale vissers te beschermen tegen veelvuldige aanvallen van piraten.

Vandaag de dag wordt het kasteel gebruikt als centrum waar culturele en religieuze evenementen georganiseerd worden. Daarnaast vind je er ook het Museo del Mar (Zeemuseum). Je kan het kasteel betreden via een toegangspoort die uitgeeft op de grote Patio de Armas. Op het gezellige Plaza de la Glorieta kan je lekker eten en een drankje doen terwijl je geniet van een mooi uitzicht op het kasteel.

Stranden en boulevard

De Costa Blanca staat bekend om haar prachtige zandstranden en Santa Pola is daar geen uitzondering op. Langs deze stad loopt een 10 km lange kuststrook. De stranden van Santa Pola hebben de kenmerkende blauwe vlag gekregen, die hun netheid, duurzaamheid en toegankelijkheid erkent.

Het appartement ligt op 300 m van het playa Levante. En dit is het populairste strand van Santa Pola. Langs dit strand loopt een brede boulevard met verschillende terrasjes. 

Op de verschillende stranden kun je ook verschillende sporten beoefenen, zowel in het water als op het strand zelf. Windsurfen, kitesurfen, paddle boarden, kajakken, duiken, snorkelen, beachvolleybal voetbal, yoga... het is er allemaal mogelijk.

De haven van Santa Pola

De haven van Santa Pola bestaat uit 2 gedeeltes. 

Als eerste heb je de haven met de zeilboten en jachten die in de haven zijn afgemeerd. Ook hier is een mooie boulevard met verschillende restaurants, pubs, livemuziek etc.

Als tweede heb je nog de vissershaven. Van maandag tot en met vrijdag meren de vissersboten in de haven aan met de dagelijkse vangst van vis en schaaldieren. Op maandag tot vrijdag kun je van 16:00 tot 19:00 kijken hoe de kopers bieden op de vis. Na de veiling wordt de vis te koop aangeboden naast de vissershaven. Dit is zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

Isla Tabarca

Maak een boottocht naar Isla Tabarca. Dit eiland is het kleinste eiland in Spanje waar het hele jaar door mensen wonen.  Het inwonersaantal bedraagt maar 80 mensen, maar tijdens de zomermaanden is het er aanzienlijk drukker door mensen die het eiland bezoeken.

Tabarca was ooit het toevluchtsoord voor piraten, Koning Karel III van Spanje besloot Tabarca te beschermen tegen de piraten. Het eerste wat je nu dan ook nog ziet bij aankomst in de haven zijn de overblijfselen van de verdedigingsmuur en het fort. 

Het eiland maakt deel uit van een maritiem natuurreservaat en is een beschermd toevluchtsoord voor vogels. Dankzij het heldere water en de glazen bodem in de boot kun je onderzeese flora en fauna bewonderen. De kleine kiezelstranden (neem waterschoenen mee) en baaien zijn ook ideaal om te snorkelen.

Vanuit de haven vertrekken iedere dag boten naar het eiland.

Contact opnemen

Leuk voor de kinderen

Stedelijk aquarium van santa Pola

Een andere goede optie voor een gezinsactiviteit is een bezoekje aan het Acuario Municipal de Santa Pola (Stedelijk Aquarium van Santa Pola), het grootste onderwateraquarium in de autonome gemeenschap Valencia. Het aquarium dient twee doelen. Het wil mensen eerst en vooral de kans geven om kennis te maken met het lokale zeeleven van Santa Pola, maar daarnaast is het ook de bedoeling om soorten te beschermen en ze de kans te geven zich te herstellen. Je kan er samen met je kinderen genieten van 9 grote aquariums die gevuld zijn met interessante soorten en natuurlijke elementen uit hun habitat.

Pola Park

Voor kinderen is er geen leukere plek in Santa Pola dan het Pola park. Een pretpark met 30 attracties zoals glijbanen, vliegende stoelen, een achtbaan, een piratenboot, minigolf en nog veel meer. 

Meer info over dit park vind je op www.polapark.com

Parque Natural De Las Salinas

De winning van zout blijft de economische activiteit die dit gebied in stand houdt, samen met het toerisme, en met zijn invloed heeft het ook het ecosysteem gevormd waar we vandaag van kunnen genieten.
Het is niet verrassend dat het natuurpark Salinas de Santa Pola een beschermd gebied is met speciaal belang voor vogels. Met een oppervlakte van 2.470 hectare is deze ruimte dankzij de zoutwinning bewaard gebleven en is het de thuisbasis geworden van flamingo’s en stelten.
Je kan het park te voet of met de auto bezoeken, en we raden het aan om ervan te genieten vanaf de Torre de Tamarit wanneer de zon begint te vallen. In het Zoutmuseum kun je ook meer leren over het zoutproces Let op: het zal je verrassen.

Ten westen van Santa Pola ligt het grote natuurpark Parque Natural De Las Salinas. Dit gebied ligt voor een groot deel onder water en is het leefgebied van wilde flamingo’s. Als je geluk hebt spot je er wel een, of anders misschien een grote berg met zout. In het Parque Natural De Las Salinas word namelijk al honderden jaren zout gewonnen, wat behoorlijk belangrijk is geweest voor de vroegere groei van de stad.

De omgeving van Santa Pola

Ook in de omgeving zijn genoeg bezienswaardigheden die de moeite waard zijn:

  • Verschillende mooie steden. Denk aan de steden Alicante, of Elche die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

  • Rio Safari Elche is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, zeker voor de kinderen erg leuk. Een verzorgd park met een zeer ruim aanbod van dieren. Alles kan te voet gedaan worden, maar het is ook zeker leuk om met het treintje het park te doorkruisen. Gedurende dag zijn er verschillende voorstellingen.

In de zomer kunnen de bezoekers ook gebruik maken van een zwembad

  • In de omgeving zijn verschillende waterparken. Bijvoorbeeld aquapark Rojales, Aquopolis in Torrevieja, Aqualandia bij Benidorm

  • Net buiten Benidorm ligt het grootste aquarium van de Costa Blanca, Mundomar. In dit aquarium kun je naast het bekijken van vele soorten vissen ook grote zeedieren zoals dolfijnen en zeeleeuwen bekijken. 

  • Het Santuario Santa Magdalena. 20 km landinwaarts vanuit Elche ligt dit religieus bouwwerk uit 1918 gebouwd in Valenciaans modernistische stijl. Het is ontworpen door een oud leerling van de bekende architect Gaudi en is erg gedetailleerd

bottom of page